
Underbart god efterrätt med härlig rinnande choklad. Servera med lättvispad grädde. Receptet är för två portioner.
Underbart god efterrätt med härlig rinnande choklad. Servera med lättvispad grädde. Receptet är för två portioner.
50 g osaltat smör + lite till att smörja formarna med
12 g kakao
70 g mörk choklad (70 %)
1 litet ägg + 1 liten ägggula
50 g råsocker strö
10 g vetemjöl
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj två ramekiner och pudra med en tredjedel av kakaon. Ställ på en plåt.
Dela chokladen i mindre bitar och smält tillsammans med smöret över ett vattenbad. Rör om emellanåt. Låt svalna.
Mortla råsockret tills det är finmalt.
Vispa ägg, äggula, och råsocker kraftigt i 5 minuter tills det är ett fast skum.
Vispa i den avsvalnade smörchokladen. Pudra på vetemjöl och en tredjedel av kakaon av kakaon och vänd ner.
Häll chokladmassan i de två formarna och grädda mitt i ugnen i c:a 15-17 minuter.
Pudra på den sista delen av kakaon och servera med vispad grädde.