Chokladfondant

Underbart god efterrätt med härlig rinnande choklad. Servera med lättvispad grädde. Receptet är för två portioner.

[ssba-buttons]

Ingredienser (2 portion)

50 g osaltat smör + lite till att smörja formarna med
12 g kakao
70 g mörk choklad (70 %)
1 litet ägg + 1 liten ägggula
50 g råsocker strö
10 g vetemjöl

Tillagning

Sätt ugnen på 175 grader.

Smörj två ramekiner och pudra med en tredjedel av kakaon. Ställ på en plåt.

Dela chokladen i mindre bitar och smält tillsammans med smöret över ett vattenbad. Rör om emellanåt. Låt svalna.

Mortla råsockret tills det är finmalt.

Vispa ägg, äggula, och råsocker kraftigt i 5 minuter tills det är ett fast skum.

Vispa i den avsvalnade smörchokladen. Pudra på vetemjöl och en tredjedel av kakaon av kakaon och vänd ner.

Häll chokladmassan i de två formarna och grädda mitt i ugnen i c:a 15-17 minuter.

Pudra på den sista delen av kakaon och servera med vispad grädde.

Fler liknande recept