Chips

Egna chips är lätta att göra. Välj en fast potatissort för bästa resultat, t.ex. klassikern bintje.

Ingredienser (1 portion)

fasta potatisar
neutral olja till fritering
salt

Tillagning

Tvätta potatisarna väl men låt skalet vara kvar.

Skiva den tunt i matberedare, eller med osthyvel.

Låt skivorna torka till på handduk eller hushållspapper.

Hetta upp en neutral olja i en tjockbottnad kastrull

Fritera potatisskivorna (passa noga för det går fort).

Låt skivorna rinna av på hushållspapper och salta.

You May Also Like

1.stephanie

Mmm, jag testade göra hemmatillagade chips. Gud så gott det blev!
2.Göran

Desa Chips Var jättegoda! Rekeomendear dom verklign!
3.Lizette

Håller på att göra dom nu, dom blir extremt goa! Bra recept!
4.sanna

jag har inte gjort de ännu men jag ska testa, det verkar jätte gott, så jag tar det betyg jag tror :P sedan ska jag se vad de blev för betyg!
5.simon

dom var jättegoda måste göra dom igen
6.linnea lizabet anna

Jättegoda, men en sak de står inte hur länge och hur mycke olja och sådant så därför får den bara 3 på betyg.
7.failers

jag höll ju fan på dö det kom rök i hela huset
8.Receptcentralen.se

@linnea lizabet anna: Hur mycket olja man behöver beror på hur många chips man tänker göra. @failers: Fritera inte saker mitt i natten på fyllan!
9.Mustikka

Antagligen så är jag dömd till misslyckande men chipsen blev antagligen mjuka i mitten eller bruna och fick en aningen bränd smak :/ efter femton satser gav jag upp. Antar att det blir bra om man inte har en förbannelse över sig.
10.Joel

ha ha ha, olja och potatis. hur misslyckas man?
11.Potatismannen

det började ju fan brinna i kastrullen!! testa svarta chips med lakrisfärg
12.frida

Ska göra dom nu! dom värkar såå goda!
13.FAIL

HAHAHAHA hur kan man misslyckas..
14.Titan

Mm.. De va gott :D Ska nog göra mera nästa veckoslut! :P
15.joel

dem bran fan som bajs smakade dem
16.Gorzgorov

Ett tips är att inte fritera för mycket åt gången (förstås) och använd gärna rejäla fritös.
17.LOL!

Ska göra dem nu! xD :D
18.BAJS!

gcggxsfg
19.Bäst

Ni som misslyckades hade förmodligen på tok för jävla hög temp på oljan... Klaga inte, lär er av era misstag istället!!!
20.Lol!!!

Hur lång tid tar det att göra chipsen???
21.Mockan

Kanske på sin plats att välja olja? Ta ej olivolja den tål ej höga temperaturer
22.karlsson utan Z

helt klart värt! grymt gott!


* = Obligatoriskt fält