
En iögonfallande förrätt med räkor och ananas. Rätten är lätt att barnapassa, låt helt enkelt bli att marinera räkorna.
En iögonfallande förrätt med räkor och ananas. Rätten är lätt att barnapassa, låt helt enkelt bli att marinera räkorna.
200 g nyskalade räkor
Dressing
1 urkärnad och hackad röd spansk peppar
½ dl sweet chilisås
saften och skalet av 1 lime
5 tabascostänk
2 msk hackad dill
1 tsk honung
1 krm salt
Servering
4 ananasskivor
ruccola
gurkstavar
4 skivor vitt formbröd
dillkvistar
Kör alla ingredienserna till dressingen i mixer.
Blanda dressingen med de skalade räkorna och ställ kallt i minst 1 timme.
Fördela ananasskivor, salladsblad och gurkstavar på små tallrikar. Toppa med räkorna.
Rosta brödet och skär bort kanterna. Dela skivorna diagonalt. Stick ner en bit i varje portion. Garnera med dillkvistar.