Smaktriangeln getost, rosmarin och svarta vinbär är milt sagt magisk i denna festliga kycklingrätt. Såsen kan förberedas.
Chèvrekyckling
Ingredienser (4 portion)
4 normalstora kycklingfiléer
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
smör till stekning
4 rejäla skivor getost
2 tsk flytande honung
4 snygga kvistar färsk rosmarin
Svartvinbärssås
3 dl kallt vatten
2 msk koncentrerad kycklingfond
3 msk svart vinbärsgelé
1 msk hackad färsk rosmarin
1 msk balsamvinäger
1 msk flytande honung
2 tsk potatismjöl
2 msk smör
½ msk kinesisk soja
Tillagning
Svartvinbärssås: Vispa ihop vatten, kycklingfond, svartvinbärsgelé, rosmarin, balsamvinäger, flytande honung och potatismjöl i en kastrull. Låt det koka upp. Sila bort rosmarinen. Vispa i smöret och smaka av med lite kinesisk soja.
Chèvrekyckling: Sätt ugnen på 275 grader och grill-läge.
Krydda kycklingen med salt och vitpeppar. Stek den i smör c:a 5 minuter per sida.
Lägg den på ett smort ugnssäkert fat. Lägg på getosten, en kvist rosmarin och häll på en klick flytande honung.
Gratinera kycklingen i övre delen av ugnen tills osten börjar smälta ca 2 minuter. Servera chèvrekycklingen med svartvinbärssåsen, en rotfruktspytt och svartvinbärsgelé.