Cheviche med räkor, hälleflundra och pilgrimsmussla

En läcker fisk- och skaldjursrätt signerad Monika Ahlberg.

Ingredienser (6 portion)

800 g färsk hälleflundrafilé, havskatt eller annan vit fast fisk
6 pilgrimsmusslor
Marinad
3 lime, skal från 1 och saft av 3
3 citroner, saften av
1 klyfta vitlök
1 röd chili, spansk peppar
1 bit färsk ingefära, ca 3 cm
salt och nymalen svartpeppar
2 röda lökar
Till servering och garnering
1 burk kokosmjölk
½ gurka
Några kvistar koriander
Några kvistar körvel
300 g kokta och skalade räkor
1 ½ tsk strösocker (kan ta lite mer)

Tillagning

Riv skalet av en limefrukt. Pressa ur saften ur alla tre samt ur citronerna.

Finhacka vitlök och chili.

Riv ingefäran.

Blanda ner i citrussaften.

Salta och peppra rikligt.

Skär fisken i kuber och skiva rödlöken. Lägg fiskbitar och lökskivor i en skål. Häll över marinaden och täck med plastfilm. Låt marinera i kyl i minst 3 timmar.

Tillsätt kokosmjölken. Hacka gurka, koriander och körvel. Blanda ner tillsammans med räkorna. Smaka av med strösocker. Servera genast i portionsskålar.

Fler liknande recept