Champagnesorbet

En läskande mellanrätt som passar under en lång middag.

Ingredienser (4 portion)

1 ½ dl socker
1 msk glykos
1 dl vatten
1 gelatinblad
1 halvflaska champagne
¾ dl färskpressad citron
1 msk konjak
1 äggvita
1 msk socker

Tillagning

Koka upp socker, glykos och vatten till en sockerlag.

Låt svalna.

Lägg gelatinbladet i kallt vatten c:a 5 minuter.

Blanda champagne, sockerlag, färskpressad citron och konjak.

Hetta upp ¼ av vätskan och använd det för att lösa upp gelatinbladet.

Rör ner i resten av vätskan.

Låt kallna.

Vispa socker och äggvita till ett styvt skum och vänd ner den i sorbetblandningen.

Frys i glassmaskin. (Har man ingen glassmaskin kan man frysa in den i en skål. Då måste man ta ut och vispa champagnesorbeten en gång i halvtimmen. Tar c:a 4 timmar.)

Spritsa i champagnesorben i champagneglas och servera.

Fler liknande recept