
En festlig och krämigt god italiensk pastarätt. Detta recept innehåller köttfärs och påminner om lasagne.
Servera med en fräsch caprese-sallad.
En festlig och krämigt god italiensk pastarätt. Detta recept innehåller köttfärs och påminner om lasagne.
Servera med en fräsch caprese-sallad.
15-20 cannellonirör
2 mozzarellaostar
Köttfärssås
400 g nötfärs
½ gul lök
2 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
½ köttbuljongtärning
torkad oregano
färsk basilika
salt
nymald svartpeppar
Tomatsås
1 burk passerade tomater
1 vitlöksklyfta
färsk basilika
salt
vitpeppar
Bechamelsås
100 gram smör
1 dl mjöl
1 liter mjölk
salt
vitpeppar
1 krm riven muskotnöt
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en ungsäker form.
Riv mozzarellaosten.
Köttfärssås: stek löken gyllene och blanda i nötfärsen. Stek tills nötfärsen är nästan genomstekt.
Pressa i tomatpuré och vitlök. Tillsätt de krossade tomaterna och några matskedar hackad färsk basilika.
Smula i köttbuljongtärningen. Låt koka upp.
Smaka av med torkad oregano, salt, nymald svartpeppar och eventuellt mer tomatpuré.
Tomatsås koka upp de passerade tomaterna.
Pressa i vitlök och lite färsk bailika. Smaka av med salt och peppar.
Bechamelsås: Fräs mjölet i smöret tills det är vackert ljusbrunt.
Tillsätt mjölken lite i taget under omrörning.
Låt koka under omrörning i c:a 5 minuter.
Smaksätt med salt, vitpeppar och muskotnöt.
Färdigställning: Fyll cannellonirören med köttfärs och lägg dem i ungsformen.
Häll först över bechamelsåsen, ringla därefter över tomatsåsen och strö sist på mozzarellaosten.
Grädda i nederdelen av ugnen i 25-30 minuter tills pastarören är mjuka.
Låt svalna lite och servera med en sallad.