Cannelloni

En festlig och krämigt god italiensk pastarätt. Detta recept innehåller köttfärs och påminner om lasagne.

Servera med en fräsch caprese-sallad.

[ssba-buttons]

Ingredienser (6 portion)

15-20 cannellonirör
2 mozzarellaostar
Köttfärssås
400 g nötfärs
½ gul lök
2 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
½ köttbuljongtärning
torkad oregano
färsk basilika
salt
nymald svartpeppar
Tomatsås
1 burk passerade tomater
1 vitlöksklyfta
färsk basilika
salt
vitpeppar
Bechamelsås
100 gram smör
1 dl mjöl
1 liter mjölk
salt
vitpeppar
1 krm riven muskotnöt

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Smörj en ungsäker form.

Riv mozzarellaosten.

Köttfärssås: stek löken gyllene och blanda i nötfärsen. Stek tills nötfärsen är nästan genomstekt.

Pressa i tomatpuré och vitlök. Tillsätt de krossade tomaterna och några matskedar hackad färsk basilika.
Smula i köttbuljongtärningen. Låt koka upp.

Smaka av med torkad oregano, salt, nymald svartpeppar och eventuellt mer tomatpuré.

Tomatsås koka upp de passerade tomaterna.

Pressa i vitlök och lite färsk bailika. Smaka av med salt och peppar.

Bechamelsås: Fräs mjölet i smöret tills det är vackert ljusbrunt.

Tillsätt mjölken lite i taget under omrörning.

Låt koka under omrörning i c:a 5 minuter.

Smaksätt med salt, vitpeppar och muskotnöt.

Färdigställning: Fyll cannellonirören med köttfärs och lägg dem i ungsformen.

Häll först över bechamelsåsen, ringla därefter över tomatsåsen och strö sist på mozzarellaosten.

Grädda i nederdelen av ugnen i 25-30 minuter tills pastarören är mjuka.

Låt svalna lite och servera med en sallad.

Fler liknande recept