Cannelloni con pollo

Krämig och god kycklingcannelloni med mycket smak. Man kan använda både torkade färdiga cannellonirör eller färska lasagneplattor som man rullar. Använder man torkade cannellonirör bör man förkoka dessa några minuter.

Ingredienser (4 portion)

16 cannellonirör eller 16 färska lasagneplattor
2-3 tärnade och stekta kycklingfiléer
10 strimlade marinerade soltorkade tomater
250 g ricotta
1 dl crème fraiche
1 krm nymalen muskotnöt
2 dl nyriven parmesanost
salt
nymalen svartpeppar
1 grovt riven mozzarella
Sås
1 finhackad schalottenlök
3 dl vispgrädde
1 dl crème fraiche
4 msk gorgonzola

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda tärnad kycklingfilé, soltorkade tomater, ricotta, crème fraiche, malen muskotnöt, parmesanost, salt och svartpeppar till en fyllning.

Fyll pastarören med fyllningen.

Stek schalottenlöken utan att den tar färg i en liten tjockbottnad kastrull. Tillsätt grädde, crème fraiche och gorgonzola. Låt koka ihop några minuter.

Häll lite av såsen i en ugnsfast form. Placera de fyllda cannellonirören ovanpå såsen. Häll på resten av såsen, strö över mozzarellan och gratinera mitt i ugnen i 20-25 minuter tills pastarören är mjuka.

Servera med bröd och en fräsch sallad.

You May Also Like



* = Obligatoriskt fält