
Ett klassiskt fransk kryddsmör. Café de Paris-smör passar allra bäst till stekt eller grillat nötkött. Leta upp så färskt smör som möjligt och gör en stor sats och förvara i kylen eller frysen och använd igen vid senare tillfälle.
Ett klassiskt fransk kryddsmör. Café de Paris-smör passar allra bäst till stekt eller grillat nötkött. Leta upp så färskt smör som möjligt och gör en stor sats och förvara i kylen eller frysen och använd igen vid senare tillfälle.
200 g normalsaltat smör
1 finhackad schalottenlök
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk färsk persilja
2 msk färsk gräslök
1 msk färsk salvia
2 sardellfiléer
1 msk kapris
1 msk pressad citron
1 krm cayennepeppar
1 krm nymald svartpeppar
1 krm currypulver
½ tsk paprikapulver
½ tsk torkad dragon
2 tsk konjak
Rumstemperera smöret.
Fräs schallotenlöken lätt i lite smör. Löken ska inte ta färg. Låt löken svalna
Mixa persilja, gräslök, salvia, sardeller, kapris och vitlök i en matberedare.
Vispa smöret fluffigt med en elvisp. Rör försiktigt ner alla ingredienser. Blanda väl.
Rulla en lång rulle av smöret med hjälp att bakplåtspapper eller spritsa snygga rosetter.
Ställ kallt i minst 1 timme innan servering.