Cacciatore

Cacciatore (it. jägare) är klassisk pizza som tyvärr hamnat lite i skymundan här i gamla Svedala.

Som vanligt när det gäller pizza är det råvarorna, och då speciellt en stark och smakrik salami, det viktigaste för ett bra slutresultat.

Om man inte har egen favoritkan man prova denna [a href=*https://www.receptcentralen.se/nyttigt/pizzasas//*]pizzasås[/a].

Ingredienser (2 portion)

Deg
25 g jäst
2 dl fingervarmt vatten
½ dl olivolja
1 tsk flytande honung
1 dl durumvetemjöl
5-6 dl vetemjöl
½ tsk salt
Fyllning
pizzasås
skivad salami
färska champinjoner
strimlad grillad paprika
slantad purjolök
svarta oliver
riven mozzarella
torkad oregano
ev. inlagd kapris

Tillagning

Smula ner jästen i en bunke och rör ut med lite av vattnet.

Tillsätt resten av vattnet, olivolja, honung, salt och nästan allt mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg och täck med en handduk.

Låt jäsa minst i en timme, gärna längre.

Sätt ugnen på 250 grader.

Kavla ut degen.

Bred på tomatsåsen.

Lägg ut salami, champinjoner, grillad paprika, purjolök och svarta oliver.

Strö över osten och oreganon.

Grädda mitt i ugnen c:a 10 minuter.

Fler liknande recept