Bruschetta är ett gammalt italienskt recept från 1400-talet. Ursprungligen bestod receptet av grillat vitt bröd som man gnider lite vitlök på samt häller över olivolja. Bruschettarecepten har utvecklats till att bli mer matiga, speciellt i USA. Det här receptet är en perfekt start på en bättre italiensk middag.
Bruschetta på tre sätt
Ingredienser (4 portion)
1 vitt lantbröd
4 mogna tomater
125 g buffelmozzarella
100 g parmaskinka
olivolja
balsamvinäger
svartpeppar
flaksalt
Tillagning
Koka tomaterna i vatten och lite balsamvinäger så att skalet lossnar.
Ta bort skalet och kärnor från tomaterna. Skär dem i centimeterstora bitar.
Skär mozzarellan i centimeterstora bitar.
Skär brödet i 12 skivor och grilla tills de för lite färg.
Dela några vitlöksklyftor och gnid in den grillade sidan ordentligt.
Gör tre olika bruschettas: En med tomat, en med tomat och mozzarella och en med parmaskinka. Avsluta med att hälla över olivolja samt peppra och salta.