Bruschetta på tre sätt

Bruschetta är ett gammalt italienskt recept från 1400-talet. Ursprungligen bestod receptet av grillat vitt bröd som man gnider lite vitlök på samt häller över olivolja. Bruschettarecepten har utvecklats till att bli mer matiga, speciellt i USA. Det här receptet är en perfekt start på en bättre italiensk middag.

Ingredienser (4 portion)

1 vitt lantbröd
4 mogna tomater
125 g buffelmozzarella
100 g parmaskinka
olivolja
balsamvinäger
svartpeppar
flaksalt

Tillagning

Koka tomaterna i vatten och lite balsamvinäger så att skalet lossnar.

Ta bort skalet och kärnor från tomaterna. Skär dem i centimeterstora bitar.

Skär mozzarellan i centimeterstora bitar.

Skär brödet i 12 skivor och grilla tills de för lite färg.

Dela några vitlöksklyftor och gnid in den grillade sidan ordentligt.

Gör tre olika bruschettas: En med tomat, en med tomat och mozzarella och en med parmaskinka. Avsluta med att hälla över olivolja samt peppra och salta.

You May Also Like



* = Obligatoriskt fält