Broccolipaj med medelhavssmak

En god och ganska nyttig paj med goda smaker från Italien och Grekland. Pajdegen kan göras i förväg.

[ssba-buttons]

Ingredienser (4 portion)

Pajdeg
4 dl vetemjöl
150 g smör
3-4 msk kallt vatten
Fyllning
100 g färsk broccoli
⅓ purjolök
olivolja
12 svarta oliver
7-8 strimmlade marinerade soltorkade tomater
3 ägg
3 dl mjölk
2 dl riven grevéost
75 g riven fetaost
salt
peppar

Tillagning

Blanda vetemjöl, smör och kallt vatten till en deg. Låt vila minst en halvtimme.

Sätt ugnen på 200 grader.

Dela broccolin i mindre bitar och koka dem lätt i saltat vatten.

Skiva purjolöken och stek den i olivoljan.

Blanda ägg, mjölk och ostsorter i en skål. Salta och peppra.

Kavla ut pajdegen mellan två bakplåtspapper och tryck ut den i en pajform. Grädda pajskalet i ugnen i 10-15 minuter.

Fördela broccoli, oliver, soltorkad tomat och purjolök i pajskallet.

Häll över äggstanningen.

Grädda pajen 20-30 minuter. Den är klar när äggstanningen stelnat och pajen fått fin färg.

Fler liknande recept