En god och ganska nyttig paj med goda smaker från Italien och Grekland. Pajdegen kan göras i förväg.
Broccolipaj med medelhavssmak
Ingredienser (4 portion)
Pajdeg
4 dl vetemjöl
150 g smör
3-4 msk kallt vatten
Fyllning
100 g färsk broccoli
⅓ purjolök
olivolja
12 svarta oliver
7-8 strimmlade marinerade soltorkade tomater
3 ägg
3 dl mjölk
2 dl riven grevéost
75 g riven fetaost
salt
peppar
Tillagning
Blanda vetemjöl, smör och kallt vatten till en deg. Låt vila minst en halvtimme.
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela broccolin i mindre bitar och koka dem lätt i saltat vatten.
Skiva purjolöken och stek den i olivoljan.
Blanda ägg, mjölk och ostsorter i en skål. Salta och peppra.
Kavla ut pajdegen mellan två bakplåtspapper och tryck ut den i en pajform. Grädda pajskalet i ugnen i 10-15 minuter.
Fördela broccoli, oliver, soltorkad tomat och purjolök i pajskallet.
Häll över äggstanningen.
Grädda pajen 20-30 minuter. Den är klar när äggstanningen stelnat och pajen fått fin färg.