Smarrig och ganska nyttig laxpaj med broccoli.
Broccoli- och laxpaj
Ingredienser (4 portion)
Pajdeg
100 g smör
180 g vetemjöl
1 nypa sallt
2-3 msk kallt vatten
Fyllning
300-400 g rökt lax
2 dl färsk broccoli
2 msk finhackad dill
2 dl riven smakrik ost
2 ägg
2 dl mjölk
2 tsk chilisås
salt
nymald svartpeppar
Tillagning
Nyp samman alla ingredienserna till pajdegen och kavla eller tryck ut den i en pajform.
Låt vila minst 30 minuter i kylen.
Sätt ugnen på 200 grader.
Förgrädda pajskalet i 5 minuter.
Lägg den rensade och strimlade fisken tillsammans med broccolin, dillen och osten i pajskalet.
Vispa samman ägget och mjölken. Smaksätt med chilisås, salt och peppar.
Slå äggstanningen över fyllningen och grädda 20-25 minuter. Låt svalna lite innan servering.