
Indisk festrätt med massor av grönsaker. Kan serveras vegetarisk men blir godast med kyckling, lamm eller jätteräkor.
Indisk festrätt med massor av grönsaker. Kan serveras vegetarisk men blir godast med kyckling, lamm eller jätteräkor.
300 g basmatiris
25 g smör
1 tunt skivad gul lök
1 lagerblad
3 kardemummakärnor
1 liten kanelstång
1 tsk gurkmeja
4 kycklingfiléer
2 msk currypasta
80 g russin
850 ml kycklingbuljong
grovt hackad färsk koriander
rostade mandel flarn
Blötlägg riset i varmt vatten några minuter och spola därefter av det noga.
Hetta upp smöret i en gryta och lägg i löken, lagerbladet och de andra hela kryddorna i 10 minuter.
Strö över gurkmejan och lägg i kycklingen, currypastan och låt de brynas.
Blanda i riset och russinen och häll över kycklingbuljongen.
Lägg på ett lock och låt det koka upp. Sänk värmen och låt det koka i 5 minuter.
Stäng av värmen och låt det stå och dra i 10 minuter.
Blanda väl och tillsätt koriander.
Lägg på några hela korianderblad och strö över mandeln.