En het grillad kycklingrätt som man först bryner på grillen på hög värme och sen kör klart i ugnen.
Barbequekyckling
Ingredienser (8 portion)
1 kg bröstfiléer av majskyckling
2-3 msk grillkrydda
4 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
2 msk olivolja
1 dl pressad lime (c:a 2 stycken limefrukter)
1 dl vatten
1 kruka koriander
Tillagning
Tänd grillen.
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär filéerna i 2-3 delar på längden.
Krydda med grillkrydda runt om.
Kärna ur och finhacka chilifrukten. Skala och finhacka vitlöken.
Fräs vitlök och chilifrukt i oljan i en kastrull. Ta av kastrullen från värmen, tillsätt pressadlime och vatten.
Grilla kycklingen på en het grill 2 minuter per sida.
Lägg över den i en ugnssäker form och häll över vitlöks- och chilioljan.
Tillaga kycklingen i ugnen tills den är genomstekt. Det tar c:a 10 minuter beroende på storlek.
Strö över koriander innan servering.