Bagarbysoppa

Matig förrättssoppa eller lättare lunch. Receptet är skapat av Christer Lingström och serverades på hans stjärnrestaurant Edsbacka Krog i Sollentuna från 1985 fram till den stängdes i februari 2010. Bagarby är en stadsdel i Sollentuna.

Ingredienser (4 portion)

1 stor kycklingfilé
10 jordärtskockor
½ rödlök
1 liten purjolök
1 liten morot
½ citron
1 dl vispgrädde
2 dl mjölk
bladpersilja
smör
8 dl kycklingbuljong

Tillagning

Skär stavar av kycklingfilén. Koka kycklingstavarna 3-4 minuter i lite av buljongen.

Skala och skär ned jordärtskockorna. Lägg bitarna i lite mjölk (ger fräschare färg på soppan).

Skala och skär ned rödlök, purjolök och morot.

Fräs grönsakerna i en panna med lite smör. Tillsätt buljongen. Koka grönsakerna tills de är mjuka.

Tillsätt mjölken och grädden och koka ihop. Mixa soppan.

Smaksätt med lite pressad citron, salt och peppar.

Häll soppan i tallrikar, lägg kycklingbitarna i mitten och toppa med strimlad bladpersilja.

You May Also Like

1.Bengt i Tureberg

Minns när jag åt denna klassiker första gången på Edsbacka Krog 1992. Nu har jag lagat den själv och det blev faktiskt nästan lika gott 20 år senare.


* = Obligatoriskt fält