Baconlindade kycklingrullader på potatisbädd

Enkel men ändå festlig allt-i-ett-rätt i form av kycklingrullader.

Ingredienser (6 portion)

900 g kycklingfilé
salt
nymald svartpeppar
125 g färskost, med örter och vitlök
1 paket bacon
1 kg potatis
1 skivad gul lök
2 msk smör, smält
1 msk hackad färsk rosmarin

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader.

Lägg kycklingfiléerna på längden (så att det blir stora men tunna skivor). Banka även gärna lite med en köttklubba.

Salta och peppra.

Lägg en tesked färskost på varje filé och rulla ihop dem.

Linda en skiva bacon runt varje rulad.

Skala och skär potatis och gul lök i skivor. Lägg över i en smord ugnssäker form.

Salta lätt och ringla över smält smör.

Lägg ruladerna på potatisbädden och strö över rosmarin.

Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30-35 minuter.

You May Also Like



* = Obligatoriskt fält