Ättiksgurka

Ättiksgurka eller smörgåsgurka är gott på mackor, speciellt med leverpastej, eller som tillbehör till kött eller smakrika fågelrätter.

Detta recept på ättiksgurka är utan tjafs som chilli, pepparrot och dillkronor.

Ingredienser (1 portion)

1 1/2 kg frilandsgurka (kallas även druvgurka, inläggningsgurka eller Västeråsgurka)
1 knippa dillkronor
1/2 dl gula senapsfrö
1 1/2 dl ättika
4 dl vatten
5 dl socker
1 dl salt

Tillagning

Tvätta och skär gurkorna i 3-4 mm tjocka skivor.

Varva gurka, dill och senapsfrön i rena glasburkar.

Koka upp ättikan, vattnet, sockret och saltet.

Slå den heta lagen i burkarna och sätt genast på locket.

Förvaras svalt och håller i minst ett år.

Fler liknande recept