En enkel asiatisk festrätt som passar både till vardag och helg. Såsen är stark men mycket god.
Syltad ingefära är dyrt att köpa men enkelt att göra själv om man har tid.
En enkel asiatisk festrätt som passar både till vardag och helg. Såsen är stark men mycket god.
Syltad ingefära är dyrt att köpa men enkelt att göra själv om man har tid.
4 portionsbitar laxfilé
lite grovt salt
olja till plåten
Sås
2 dl grönsaksbuljong från tärning
½ dl vitvinsvinäger
1 ½ dl syltad ingefära
1 dl spad från ingefäran
2 tsk sambal oelek
1 tsk arrowrot + vatten
Tillbehör
böngroddar på burk
cashewnötter
röd eller gul paprika
skalade sesamfrön
ris
Koka riset.
Sätt ugnen på 200 grader.
Salta laxen och lägg dem på oljad plåt
Ungnsbaka i 8-10 minuter.
Strö på sesamfrön.
Hacka den syltade ingefäran.
Blanda samman buljong, vinäger, hackad ingefära, spad och sambal oelek.
Koka upp, skumma väl och sjud den i c:a 5 minuter. Red av såsen med arrowrot utrört i lite vatten.
Strimla parikan och hetta upp den tillsammans med cashewnötter och böngroddar.
Servera laxen på en bädd av ris och paprika, böngroddar och cashewnötter. Häll såsen över.