Snygg plockmat för festen, skapad av Fredrik Eriksson.
Ansjovisfyllda Västerbottensost-krustader
Ingredienser (12 portion)
1 pkt krustader ca 15-20 st
100 g riven Västerbottensost
1 ägg
1 dl vispgrädde
salt
nymald vitpeppar
1 liten gul lök
1 msk smör
2 msk strösocker
1 liten burk ansjovisfiléer
dill
Tillagning
Sätt ugnen på 150 grader.
Fyll krustaderna till hälften med osten.
Blanda ihop ägg och grädde. Smaka av med salt
och vitpeppar.
Fyll krustaderna med äggblandningenoch grädda i c:a 10 minuter.
Hacka löken, stek den i smör och tillsätt sockret efter en stund. Låt sockret smälta tills det blir lite gul/brunaktigt
och flytande, karamelliserat.
Servera krustaderna lätt ljumna med sockerstekt lök, en liten ansjovisfilé och dill.