Tänk på att ruladerna alltid ska bräsera så länge så att köttet verkligen blir mört, att köttet får den tid det behöver. Älgruladerna är fyllda med fläsk, gurka, ja goa grejjor.
Älgrulader med kantareller
Ingredienser (4 portion)
8-12 skivor älginnanlår
2 msk dijonsenap
2 rödlökar, skivade
2 saltgurkor, grovstrimlade
8-12 skivor rimmat sidfläsk
tandpetare
smör till stekning
3 dl viltfond (ej koncentrerad)
1 dl koncentrerad äppeljuice
½ dl ansjovisspad
vatten
3 dl vispgrädde
½ tsk krossade enbär
salt och peppar
Till servering
brynta kantareller eller annan svamp
syltade tomater
svartvinbärsgéle
nykokt potatis
Tillagning
Stek löken lätt.
Lägg ut köttet på en skärbräda och platta till det.
Bred på senap. Lägg på lök, gurka och äpple.
Lägg på fläsket och rulla ihop skivorna hårt, fäst med tandpetare.
Bryn ruladerna runt om i smör i en stekpanna så att köttet får fin färg.
Häll på viltfond, koncentrerad äppeljuice och ansjovisspad.
Häll på vatten så att det täcker köttet. Låt bräsera under lock ca 30 minuter, tills älgruladerna känns möra.
Ta upp köttet och ta bort tandpetarna. Håll köttet varmt.
Koka ihop buljongen med grädden. Smaka av med salt, peppar och enbär. Sila såsen och häll den i en panna.
Lägg i älgruladerna och låt dem bli varma.
Servera med tillbehören.