Äkta vaniljkräm

Ingenting slår en äkta vaniljkräm. Det tar lite längre tid än att blanda ut marsan, men det blir så mycket godare. Detta recept ger ungefär en sopptallrik vaniljkräm. Receptet är enkelt att dubblera om man så önskar.

[ssba-buttons]

Ingredienser (1 portion)

1 vaniljstång
2 ½ dl mjölk
3 äggulor
70 g strösocker
2 msk maizenamjöl
12 g smör

Tillagning

Häll mjölken i en tjockbottnad kastrull.

Dela en vaniljstång på mitten och skrapa ur kärnorna noga och lägg dem i mjölken.

Koka upp. Ta bort från värmen och lägg på lock. Låt stå i en 20-30 minuter.

Vispa ihop äggulor, socker och maizenamjöl i en bunke.

Tillsätt vaniljmjölken under vispning. Vispa blandningen helt slät.

Koka försiktig upp blandningen under omrörning.

Tillsätts smöret när den kokar ordentligt.

Ta bort kastrullen från värmen.

Vispa vaniljkrämen helt slät.

Passera krämen genom en sil ner i ett kärl som är placerat i ett iskallt vattenbad.

Täck kärlet med plastfilm.

Fler liknande recept