
En härlig italiensk bjudrätt som uppskattas både av små och stora gäster. Servera lasagnen med en klassisk caprese-sallad till.
Lasagne är dessutom en rätt som blir fantastiskt som matlåda.
En härlig italiensk bjudrätt som uppskattas både av små och stora gäster. Servera lasagnen med en klassisk caprese-sallad till.
Lasagne är dessutom en rätt som blir fantastiskt som matlåda.
600 g nötfärs
1 gul lökar
3 vitlöksklyftor
smör
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 tsk torkad oregano
2 krm nymald svartpeppar
½ tsk salt
1 grönsaksbuljongtärning
12-15 lasagneplattor
Ostsås:
5 msk vetemjöl
8-9 dl mjölk
3 dl riven lagrad ost
½ tsk salt
lite riven muskot
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och hacka löken och pressa vitlöken.
Fräs löken mjuk i smör i en stekpanna.
Lägg i köttfärsen och stek den under omrörning så att den smular sig.
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, peppar, salt, torkad oregano och buljongtärning.
Låt såsen koka ca 5 min.
Vispa ut mjölet i hälften av mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken och låt det koka upp under vispning.
Låt såsen koka ca 3 min. Rör ner 2 ½ dl av osten och tillsätt saltet och lite riven muskot.
Varva köttfärssås, ostsås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Avsluta med sås. Strö över resten av osten.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min.
Servera med en caprese-sallad.