Snabb kladdkaka

En snabb och enkel kladdkaka. Som extra bonus ger denna kladdkaka minimalt med disk.

Äppelpaj

En härligt knäckig äppelpaj med kanelsmak. Görs helst på hösten när de svenska äpplena är mogna. Servera med glass eller…

Björnbärspaj

En härligt god kall efterrättspaj på det älskade björnbäret.

Smulpaj med krusbär

Krusbär är förvisso goda att äta som de är, men att gör man den här enkla smulpajen så blir det…

Blåbärspaj

En krispig och läcker paj gjord på ett av de nyttigaste bären som finns, det anitioxidantstinna blåbäret. Helst plockar man…

Fransk äppelkaka

En enkel variant på fransk äppelkaka. Det viktigaste när man gör en äppelkaka är att använda äppel av bästa kvalitet.

Smulpaj med rabarber

Enkel smulpaj med rabarber som passar att gör i maj-juni när rabarbern är fin. Det som Ekströms ägnar sig åt,…

Skånsk äppelkaka

Är det någon råvara man har extra gott om i Skåne så är det äpplen. Allra nyttigast är såklart att…

Mandeltårta

Denna mandeltårta är löjligt enkel att göra. Passar bra till jordgubbar, hallon eller andra bär och vispad grädde.

Nötkaka med vinbärsgelé

En annorlunda nötkaka där garneringen av vinbärsgelén adderar en härlig fruktig arom.

Amerikansk äppelpaj

Äppelpaj med lock som man gör “over there”. Använd höstäpplen med frisk och syrlig smak som till exempel Gravensteiner, Cox…

Tarte Tatin

En klassisk äppelpaj med riklig smak av calvados. Namnet kommer från systrarna Tatin som skapade receptet i början av 1900-talet.