Vit glögg

Ett gott och enkelt recept på vit glögg. Glöggen blir godare hu längre den får stå och dra med kryddorna. Minst en vecka, men gärna en månad. Receptet ger ca 1 liter glögg.

Ingredienser (1 portion)

1 ½ dl brännvin eller vodka
1 kanelstång
1 vaniljsstång
1 pomeransskal
½ tsk kardemummakärnor
8 kryddnejlikor
1 nypa torkad malen ingefära
1 flaska vitt vin
2 dl vitt portvin
2 dl rårörsocker

Tillagning

Dela vaniljstången och blanda den och resten av kryddorna kryddorna i ett kärl med lock, slå över spriten och låt stå och dra minst en vecka, gärna en månad.
 
Sila av kryddorna. Hetta upp vinet och portvinet försiktigt tillsammans med hälften av kryddbasen och hälften av sockret.
 
Smaka av glöggen och tillsätt mer kryddbas och socker efter smak. Ta lite socker i taget och smaka av på nytt.
 
Servera glöggen varm med skållad mandel och russin eller varför inte som den är med italienska mandelskorpor till.

Fler liknande recept