Svartvinbärslikör

Likör som passar bra att blandas med mousserande vin till drinken kir eller t.o.m. champagne om man så önskar, namnet blir då kir royale.

Receptet ger ungefär 75 cl svartvinbärslikör.

[ssba-buttons]

Ingredienser (1 portion)

¾ liter svarta vinbär
½ liter brännvin special
150 g strösocker
100 gram florsocker

Tillagning

Häll de rensade svarta vinbären i en glasburk med tättslutande lock.

Häll på brännvin och förslut locket.

Låt stå 2-3 veckor. Skaka burken då och då.

Sila sedan ifrån bären, häll tillbaka brännvinet i glasburken och häll på strö- och florsockret.

Sätt på locket och låt burken stå. Skaka den då och då så att sockret löses.

Är man osäker på sötman kan man spara lite och smaka av efter några veckor. Är den inte tillräckligt söt tillsätter man mer.

Fler liknande recept