Mojito

Traditionell kubansk drink som blev populär i USA under slutet av åttiotalet. Myntan döljer romsmaken effektivt vilket gör drinken enkel att uppskatta. Speciellt på sommaren.

Ingredienser (1 portion)

6 cl vit rom
½ lime i bitar
2 cl sockerlag
10 myntablad
sodavatten

Tillagning

Mosa limefrukten tillsammans med sockerlag och mynta i ett whiskyglas. Enklast är att göra detta med en limepress.

Fyll glaset med krossad is till hälften.

Häll i romen.

Toppa med sodavatten efter preferens.

Rör om och dekorera med en myntakvist.

Servera med sugrör.

You May Also Like

1.Laibach

Man saknar verkligen sommaren Mojitos nu. Finns det nån drink som blandas med snö?
2.Andreas

Man ska inte "krossa" myntan. Räcker med att klappa till myntan för att frigöra doft och smak. Man hittar inte "krossad" mynta i en Mojito på någon finare cocktailbar. Inte heller råsocker utan vitt vanligt.
3.stephan

Fantastisk drink som är bäst på Bodegita del Medio i Havanna. Glöm snö, drinkar på Kuba är svinkalla. Själv använder jag rom lagrad ett ar år, 2-3, och kubaskt rörsocker. Glöm Dansukker!
4.sonny

Mojito!!!!!!!!ÄKTA !!!! 6 cl kubansk rom (t.ex. Havana Club) 1 1/2 msk ljust muscovadosocker 2 kvistar färsk mynta 1/2 lime i klyftor ev. soda Muddla myntan och sockret lägg i limeklyftorna och muddla även dem lite. Fyll på med is upp till hälften av glaset slå på med rom och rör om. Om du vill kan du toppa drinken med sod
5.Anneli

Sonny!!! Bästa moijito hittills!!! :)


* = Obligatoriskt fält