Att göra sin egen glögg är både roligt och enkelt och det blir godare än man tror. Den här glöggen är en snabbvariant där man helt enkelt värmer ingredienserna tills glöggen nästan kokar.
Glögg
Ingredienser (12 portion)
0,75 l rött vin
1 st kanelstång
6 st kryddnejlikor
10 st kardemummakärnor
4 tsk strösocker
1,5 dl vodka eller brännvin
c:a 20 mandlar
c:a 40 russin
Tillagning
Skålla mandlarna och ta bort skalet. Lägg dem tillsammans med russin i glöggmuggar och ställ åt sidan,
Häll upp vinet i en kastrull. Lägg i socker och kryddor. Öka värmen tills sockret har lösts upp i vinet. Tillsätt vodka eller brännvin.
Värm vinet och kryddorna försiktigt i en gryta, rör sockret tills det löst sig, tillsätt sedan vodkan.
Värm upp glöggen så att den nästan kokar. Servera direkt i glöggmuggarna. Den kallnar fort.