Flädervin

Fläderblomsvin är sommaren på flaska och en utmärkt söt sommardrink. Tar två månader att bli färdigt och går bra att spara upp till ett år. Det är väldigt viktigit att man är noga med hygienen när man gör vin för att få bästa resultat.

Detta är en liten sats som ger nästan 3 liter flädervin, det går utmärkt att dubbla om man är fläderfantast.

Ingredienser (4 portion)

25 fläderblommor
1 kg strösocker
2 ½ l vatten
15 g vanlig jäst

Tillagning

Lägg fläderblommor och strösocker i ett väl rengjort plastkärl.

Koka upp vatten och häll över blommor och socker.

Rör om väl.

Vänta tills temperaturen gått ned till 40 grader.

Rör ut jästen i lite av vätskan och blanda med resten.

Lägg en handduk över kärlet och låt jäsa i rumstemperatur i lite drygt 5 dagar. Rör om då och då.

Första omtappningen: Sila genom silduk.

Häll på flaskor och bind över dem med gasväv.

Låt stå i rumstemperatur i drygt 8 veckor.

Andra omtappningen: Häll på rena flaskor utan att bottensatsen följer med.

Förslut flaskorna.

You May Also Like

1.Jeanette

Jag skulle vilja veta hur man bevara det när det är klart i kylen eller utte i con ställ . Mvh jeanette


* = Obligatoriskt fält