Äppelsaft

En nyttigare saft där man tar tillvara på det överflöd av goda äpplen som finns i vårt avlånga land på hösten. Passar bättre som måltidsdryck än vanlig saft. Saften ska ej spädas.

Ingredienser (1 portion)

4 kg svenska äpplen
4 l kallt vatten
2 tsk vinsyra
1 tsk natriumbensoat
1 tsk citronsyra
3 dl strösocker per liter saft

Tillagning

Skölj och skiva äpplena och lägg dem i en rostfri hink.

Häll på vatten. Tillsätt vinsyra och natriumbensoat.

Rör om, täck över och låt stå 3-4 dygn på sval plats.

Sila äppelsaften genom silduk. Tillsätt citronsyra och socker.

Rör tills strösockret har löst sig.

Skumma och fyll därefter saften i väl rengjorda flaskor.

Förvara flaskorna i kylskåp.

You May Also Like

1.Gillberg Dinh Trinh

Det har blivit ett bästa recept på äppelsaft jag någonsin har gjort. Fantastiskt!


* = Obligatoriskt fält