
En nyttigare saft där man tar tillvara på det överflöd av goda äpplen som finns i vårt avlånga land på hösten. Passar bättre som måltidsdryck än vanlig saft. Saften ska ej spädas.
En nyttigare saft där man tar tillvara på det överflöd av goda äpplen som finns i vårt avlånga land på hösten. Passar bättre som måltidsdryck än vanlig saft. Saften ska ej spädas.
4 kg svenska äpplen
4 l kallt vatten
2 tsk vinsyra
1 tsk natriumbensoat
1 tsk citronsyra
3 dl strösocker per liter saft
Skölj och skiva äpplena och lägg dem i en rostfri hink.
Häll på vatten. Tillsätt vinsyra och natriumbensoat.
Rör om, täck över och låt stå 3-4 dygn på sval plats.
Sila äppelsaften genom silduk. Tillsätt citronsyra och socker.
Rör tills strösockret har löst sig.
Skumma och fyll därefter saften i väl rengjorda flaskor.
Förvara flaskorna i kylskåp.