
Supergod vit chokladkaka som både stora och små älskar.
Supergod vit chokladkaka som både stora och små älskar.
100+100 g vit choklad
100 g smör
150 g kesella
2 dl strösocker
½ citron
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
Smörj och ströbröa en springform.
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält hälften av chokladen i ett vattenbad.
Smält smöret på svag värme i en tjockbottnad kastrull.
Rör kesella och strösocker till en jämn smet.
Tillsätt smör och choklad och blanda väl.
Riv 1 tsk citronskal och pressa 1 msk citronsaft och tillsätt.
Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt.
Rör ner i smeten i omgångar.
Häll smeten i formen.
Grädda mitt i ugnen i 23-25 minuter.
Låt svalna.
Smält den andra halvan av chokladen och bre på den.
Servera.