
Härligt somrig cheesecake med vit choklad signerad Melker Andersson.
Härligt somrig cheesecake med vit choklad signerad Melker Andersson.
100 g vit choklad, i bitar
700 g philadelphiaost
1 dl socker
4 ägg
2 dl crème fraiche
Till mördegsbotten
3 ½ dl vetemjöl
150 g osaltat smör
2 msk socker
1 msk kallt vatten
Hallonsås
500 g frysta hallon, tinade
½ dl socker
½ dl vatten
Blanda mjöl, smör och socker till mördegsbotten i en bunke. Tillsätt kallt vatten. Arbeta degen tills den är smidig.
Slå in degen i plastfolie och låt vila i kylen ca 1 timme.
Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda philadelphiaost och socker i en bunke.
Lägg den vita chokladen i en rostfri bunke, smält den över vattenbad.
Rör ner äggen i ost- och sockerblandningen.
Tillsätt den smälta chokladen.
Klä en springform med mördegen och förgrädda den i ugn 20 minuter.
Ta formen ur ugnen. Sänk ugnstemperaturen till 130 grader. Fyll mördegsbotten med ostblandningen.
Baka i ugn ytterligare 20 minuter. Låt kallna.
Vispa crème fraichen och stryk ett tunt lager på toppen av cheesecaken innan servering.
Hallonsås: Blanda, mixa slätt och passera genom sil.