
En underbar kaka som man tar tillvara de fräscha röda vinbären på ett bra sätt.
En underbar kaka som man tar tillvara de fräscha röda vinbären på ett bra sätt.
Deg
200 g rumsvarmt smör
½ dl strösocker
4 dl vetemjöl
Smet
50 g smält smör
200 g kokosflingor
2 ägg
1 ½ dl strösocker
Fyllning
4-5 dl röda vinbär
Arbeta ihop alla ingredienser till degen i matberedare och ställ den i kylskåpet i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader.
Tryck ut degen i c:a 30 smorda aluminiumformar.
Rör ihop ingredienserna till kokossmeten.
Täck mördegsbottnarna med röda vinbär och klicka över kokossmeten.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 15 minuter tills de fått fin gyllenbrun färg.
Låt svalna och ta ur kakorna innan servering.