
Det är enkelt att baka sitt eget mexikanska bröd, Tortillas de Harina eller vetetortillas. Dessa används traditionellt främst i norra Mexiko. De kan användas till enchiladas eller helt enkelt fyllas med tacofyllning.
Det är enkelt att baka sitt eget mexikanska bröd, Tortillas de Harina eller vetetortillas. Dessa används traditionellt främst i norra Mexiko. De kan användas till enchiladas eller helt enkelt fyllas med tacofyllning.
5 dl vetemjöl
¾ tsk salt
1 tsk bakpulver
1 msk smör
1 msk rapsolja
1 ¾ dl kallt vatten
Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke.
Arbeta in smör och rapsolja väl i mjölet.
Tillsätt vatten och knåda till degen är mjuk och elastisk (använd gärna matberedare).
Forma tio bollar och låt dem vila övertäckta i en kvart ungefär.
Kavla ut dem på mjölat bakbord till runda tunna brödkakor stora som en medelstor stekpanna. Borsta av överblivet mjöl.
Lägg en tortilla i taget i en varm torr medelvarm stekpanna på spisen. Grädda i 1 ½ minut per sida.
Tryck ned blåsorna som bildas med hjälp av en handduk.
Lägg tortillas på bakgaller i en hög. Låt dem svalna under bakduk så håller de sig mjuka.
Tortillas kan förvaras i nästan en vecka i plastpåse i
kylskåp.