Supergoda cookies, med tre sorters choklad och hasselnötter, som är lätta att göra.
Förvara cookiesarna i en luftät burk så håller de minst en vecka.
Supergoda cookies, med tre sorters choklad och hasselnötter, som är lätta att göra.
Förvara cookiesarna i en luftät burk så håller de minst en vecka.
200 g rumsvarmt smör
2 msk mortlat brunt farinsocker
200 g råsocker strö
100 g strösocker
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
300 g vetemjöl
½ tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk havssalt
100 g hackad mörk choklad (70%)
100 g hackad ljus blockchoklad
100 g hackad vit blockchoklad
100 g grovt hackade hasselnötter
Lägg smör, farinsocker, råsocker, strösocker, ägg och vaniljsocker i en matberedare och blanda väl i 1-2 minuter.
Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver och salt. Blanda det sen med smör- och sockerblandningen.
Rör sist ner chokladen och hasselnötterna.
Lägg degen i kylskåpet i minst en timme, men gärna ett dygn eller två.
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä 3-4 plåtar med bakplåtspapper.
Rulla degen till bollar, gärna med hjälp av en glasskopa, och lägg ut på plåtarna 6-8 per plåt med bra med mellanrum så de inte flyter ihop.
Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter.
Låt svalna på galler.