Världens godaste cookies

Supergoda cookies, med tre sorters choklad och hasselnötter, som är lätta att göra.

Förvara cookiesarna i en luftät burk så håller de minst en vecka.

[ssba-buttons]

Ingredienser (30 portion)

200 g rumsvarmt smör
2 msk mortlat brunt farinsocker
200 g råsocker strö
100 g strösocker
1 ägg
2 tsk vaniljsocker
300 g vetemjöl
½ tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk havssalt
100 g hackad mörk choklad (70%)
100 g hackad ljus blockchoklad
100 g hackad vit blockchoklad
100 g grovt hackade hasselnötter

Tillagning

Lägg smör, farinsocker, råsocker, strösocker, ägg och vaniljsocker i en matberedare och blanda väl i 1-2 minuter.

Blanda vetemjöl, bikarbonat, bakpulver och salt. Blanda det sen med smör- och sockerblandningen.

Rör sist ner chokladen och hasselnötterna.

Lägg degen i kylskåpet i minst en timme, men gärna ett dygn eller två.

Sätt ugnen på 175 grader.

Klä 3-4 plåtar med bakplåtspapper.

Rulla degen till bollar, gärna med hjälp av en glasskopa, och lägg ut på plåtarna 6-8 per plåt med bra med mellanrum så de inte flyter ihop.

Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter.

Låt svalna på galler.

Fler liknande recept