Världens bästa tårta

En krämig, lättbakad och god tårta som det sällan blir något kvar av.

Ingredienser (10 portion)

Tårtbotten
3 äggvitor
100 g strösocker
50 g malda hasselnötter eller mandel
2 msk kakao
Smörkräm
3 äggulor
75 g strösocker
¾ dl vispgrädde
100 g smör
Topping
vispad grädde
riven blockchoklad

Tillagning

Tårtbotten: Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa äggvitorna till fast skum.

Vänd ner strösocker.

Blanda nötter eller mandel med kakao. Rör ner i smeten.

Häll smeten i 2 springformar.

Grädda i c:a 15 minuter.

Låt svalna under bakduk.

Smörkräm: Sätt en tjockbottnad kastrull på spisen.

Vispa äggulor med strösocker i kastrullen.

Vispa ner grädde. Fortsätt vispa tills krämen tjocknar.

När den svalnat av lite rör man ner smöret.

Färdigställning: Lägg krämen mellan bottnarna.

Bred ut vispad grädde och strö blockchoklad ovanpå.

Fler liknande recept