En krämig, lättbakad och god tårta som det sällan blir något kvar av.
Världens bästa tårta
Ingredienser (10 portion)
Tårtbotten
3 äggvitor
100 g strösocker
50 g malda hasselnötter eller mandel
2 msk kakao
Smörkräm
3 äggulor
75 g strösocker
¾ dl vispgrädde
100 g smör
Topping
vispad grädde
riven blockchoklad
Tillagning
Tårtbotten: Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa äggvitorna till fast skum.
Vänd ner strösocker.
Blanda nötter eller mandel med kakao. Rör ner i smeten.
Häll smeten i 2 springformar.
Grädda i c:a 15 minuter.
Låt svalna under bakduk.
Smörkräm: Sätt en tjockbottnad kastrull på spisen.
Vispa äggulor med strösocker i kastrullen.
Vispa ner grädde. Fortsätt vispa tills krämen tjocknar.
När den svalnat av lite rör man ner smöret.
Färdigställning: Lägg krämen mellan bottnarna.
Bred ut vispad grädde och strö blockchoklad ovanpå.