Nyttiga frukostbullar med härlig smak av valnötter.
Valnötsbullar
Ingredienser (18 portion)
50 g jäst
5 dl ljummet vatten
100 g grovt hackade valnötter
2 tsk havssalt
3 msk honung
½ dl olivolja
8 dl dinkelsikt
4-5 dl vetemjöl
Tillagning
Lös upp jästen i ljummet vatten.
Tillsätt valnötskärnor, havssalt, honung, olivolja och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg.
Jäs under bakduk i c:a 50 minuter.
Knåda degen med resten av mjölet. Dela den i 24 delar och rulla till bullar. Lägg på en bakpappersklädd plåt.
Låt jäsa i 45 min.
Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla bullarna med vatten.
Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Sänk värmen till 200 grader efter 5 minuter.
Låt svalna på bakgaller.