
En krispig tartelette fylld med en lätt och luftig tryffelkräm.
Deg
3 dl vetemjöl
¾ dl maizena
¾ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
150 g smör
1 ½ msk vit sirap
1-2 msk kallt vatten
Tryffelfyllning
1 dl vispgrädde
½ dl mjölk
150 g Marabou mörk eller mörk blockchoklad
2 msk smör
1 äggula
Till garnering
florsocker
Sätt ugnen 200 grader.
Degen: Lägg alla ingredienser utom vattnet i en matberedare och kör till en smulig massa.
Tillsätt 1 msk vatten och kör ihop till en deg. Tillsätt mer vatten om det behövs.
Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper.
Tryck ut små hjärtan, stjärnor eller cirklar med hjälp av pepparkaksformar. Lägg figurerna på en smord plåt.
Grädda mitt i ugnen 4-5 minuter.
Låt dem svalna på en tallrik.
Ta resten av den utkavlade degen och tryck ut den i tarteletteformar eller liknade.
Ställ dem på en plåt och grädda i nedre delen av ugnen 10-12 minuter.
Knacka ur skalen ur formarna direkt när de kommit ur ugnen.
Tryffelfyllningen: Koka upp grädden och mjölken.
Hacka chokladen och lägg den tillsammans med smöret i den heta gräddmjölken.
Vispa tills chokladen smält.
Låt svalna i ett vattenbad.
Vispa chokladmassan porös och och tillsätt äggulan.
Fyll chokladtryffeln i formarna.
Strö florsocker över de små figurerna och lägg dem på tryffelmassan.
Ställ kallt i väntan på servering.