Breownies med djup härlig chokladsmak från tre sorters choklad. Detta brownies-recept är en liten sats som ger 8 bitar.
Triple chocolate brownies
Ingredienser (8 portion)
100 g smör
100 g mörk choklad
90 g ägg
1 ½ dl strösocker
50 g vetemjöl
½ dl kakaopulver
1 dl grovhackad vit choklad
1 dl grovhackad mjölkchoklad
Tillagning
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör och mörk choklad i en tjockbottnad kastrull på låg värme.
Rör om tills allt smält. Låt svalna av.
Vispa ägg och strösocker pösigt med elvisp och blanda ner smör- och chokladblandningen.
Sikta mjöl och kakaopulver över smeten. Rör om försiktigt.
Blanda ner den vita chokladen och mjölkchokladen.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form, ca 10x20 cm.
Grädda mitt i ugnen 30-45 minuter.
Låt kakan kallna och skär den i fyrkanter.