En lite annorlunda tigerkaka med vackert gult inkråm och nyttiga russin.
Det finns även ett recept på helt vanlig tigerkaka.
En lite annorlunda tigerkaka med vackert gult inkråm och nyttiga russin.
Det finns även ett recept på helt vanlig tigerkaka.
125 g smör
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
½ dl russin
2 ägg
2 ½ dl strösocker
2 ½ dl gräddfil
1 msk kakao
½ pkt saffran
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en avlång brödform.
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda mjöl, bikarbonat, bakpulver och russin i en skål.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner gräddfilen och smöret. Blanda ner mjölblandningen.
Dela smeten i 2 skålar. Rör ner kakao i den ena och stött saffran, utrört i lite vatten, i den andra.
Varva de båda smetarna i formen. Dra med en gaffel genom smeten.
Grädda i den nedre delen av ugnen i ungefär 1 timme.