Tekakor

Ett härligt mjukt bröd som nästan smälter i munnen. Ät tekakorna som de är eller lägg på ditt favoritpålägg. Allra godast nybakade, men en tekaka går bra att frysa.

[ssba-buttons]

Ingredienser (20 portion)

50 g jäst
5 dl fingervarm (37 grader) mjölk
3 msk honung
1 äggula
13-14 dl vetemjöl special
200 g rumsvarmt smör
1 tsk salt

Tillagning

Lös upp jästen i den fingervarma mjölken.

Tillsätt honungen, salt, äggula, 13 dl av mjölet och klicka i smöret. Arbeta kraftigt i 5 minuter. Låt jäsa i 45 minuter.

Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den.

Dela degen i 20 lika stora delar och forma dessa till bullar.

Låt jäsa i 5 minuter.

Kavla ut till runda kakor och nagga med en gaffel.

Placera tekakorna på en plåt med bakplåtspapper.

Låt jäsa i 30-40 minuter.

Sätt ugnen på 250 grader.

Spreja in vatten i ugnen och ställ in bullarna.

Grädda mitt i ugnen i 8 minuter.

Fler liknande recept