Tekakor med skrädmjöl

Lite nyttigare tekakor med skrädmjöl.

Skrädmjöl är ett stenmalt fullkornsmjöl gjort på rostad havre. Det ger ett betydligt mer proteinrikt bröd än till exempel om man bakar med vetemjöl.

[ssba-buttons]

Ingredienser (16 portion)

½ liter mjölk
100 g smör
½ dl honung
2 tsk salt
50 g jäst
5 dl skrädmjöl
7-8 dl vetemjö

Tillagning

Smula ned jästen i en degbunke.

Smält smöret och tillsätt mjölken. Värm till 37 grader.

Blanda jäst och smörmjölk.

Tillsätt övriga ingredienser, men spara lite mjöl.

Låt jäsa i minst 30 minuter.

Ta upp degen och knåda den smidig.

Dela degen i 16 bitar och kavla eller platta ut till runda kakor. Picka hål med en gaffel eller annat spetsigt verktyg.

Låt jäsa i minst 45 minuter.

Sätt ugnen på 250 grader.

Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.

Låt svalna på galler under bakduk.

Fler liknande recept