Tarteletter med björnbär och vit chokladkräm

En cheesecake-liknade bärtartelette med goda och snygga björnbär.

Ingredienser (6 portion)

Botten
10 digestivekex
75 g smör
Vit chokladfyllning
1 dl vispgrädde
100 g vit blockchoklad
100 g philadelphiaost
Björnbärsfyllning
½ liter färska björnbär eller 250 g frysta björnbär
1 dl vatten
1 ½ gelatinblad
2 msk strösocker

Tillagning

Botten: Sätt ugnen på 175 grader.

Smält smöret.

Mixa kexen i en matberedare och blanda med smöret till en deg.

Tryck ut degen i minipajformar.

Grädda dem i ugnen c:a 5 minuter. Låt svalna.

Vit chokladfyllning: Koka upp ½ dl av grädden.

Bryt ner chokladen i grädden och rör tills chokladen smält. Låt svalna.

Vispa resten av grädden och vänd ner den och philadelphiaosten i den avsvalnade gräddchokladen.

Rör försiktigt till en jämn smet.

Fyll tarteletterna till hälften med smeten och ställ kallt att stelna.

Björnbärsfyllning: Fördela de färska eller upptinade bären på tarteletterna.

Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter.

Ta upp dem och låt vattnet som är i dem följa med till vattenbadet där de får smälta.

Hetta upp 1 dl vatten och häll på de smälta gelatinbladen. Tillsätt sockret och rör tills det löst sig.

Häll gelén på och runt björnbären.

Ställ kallt så att gelén stelnar.

Fler liknande recept