En cheesecake-liknade bärtartelette med goda och snygga björnbär.
Tarteletter med björnbär och vit chokladkräm
Ingredienser (6 portion)
Botten
10 digestivekex
75 g smör
Vit chokladfyllning
1 dl vispgrädde
100 g vit blockchoklad
100 g philadelphiaost
Björnbärsfyllning
½ liter färska björnbär eller 250 g frysta björnbär
1 dl vatten
1 ½ gelatinblad
2 msk strösocker
Tillagning
Botten: Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret.
Mixa kexen i en matberedare och blanda med smöret till en deg.
Tryck ut degen i minipajformar.
Grädda dem i ugnen c:a 5 minuter. Låt svalna.
Vit chokladfyllning: Koka upp ½ dl av grädden.
Bryt ner chokladen i grädden och rör tills chokladen smält. Låt svalna.
Vispa resten av grädden och vänd ner den och philadelphiaosten i den avsvalnade gräddchokladen.
Rör försiktigt till en jämn smet.
Fyll tarteletterna till hälften med smeten och ställ kallt att stelna.
Björnbärsfyllning: Fördela de färska eller upptinade bären på tarteletterna.
Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter.
Ta upp dem och låt vattnet som är i dem följa med till vattenbadet där de får smälta.
Hetta upp 1 dl vatten och häll på de smälta gelatinbladen. Tillsätt sockret och rör tills det löst sig.
Häll gelén på och runt björnbären.
Ställ kallt så att gelén stelnar.