Tartelette med chokladfyllning

Goda chokladtarteletter som ger en lyxig känsla till fikat eller efterrätten.

Ingredienser (8 portion)

Deg
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ msk socker
2 msk kakao
50 g smör
½ äggula
Fyllning
125 g mörk choklad (max 70%)
0,75 dl vispgrädde
1 ½ msk smör

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda vetemjöl, socker, kakao och smör i en matberedare.

Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop en deg.

Tryck ut degen i 8 tarteletteformar.

Ställ formarna på en plåt.

Nagga dem i botten med en gaffel.

Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt kallna.

Bryt chokladen i bitar.

Låt grädden och smöret koka upp i en kastrull.

Ta den från värmen och rör i chokladen tills den smälter.

Låt fyllningen svalna lite och fördela i tarteletteskalen.

Ställ kallt över natten.

Garnera med chokladflagor och florsocker.

Fler liknande recept