
Goda chokladtarteletter som ger en lyxig känsla till fikat eller efterrätten.
Goda chokladtarteletter som ger en lyxig känsla till fikat eller efterrätten.
Deg
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ msk socker
2 msk kakao
50 g smör
½ äggula
Fyllning
125 g mörk choklad (max 70%)
0,75 dl vispgrädde
1 ½ msk smör
Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda vetemjöl, socker, kakao och smör i en matberedare.
Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop en deg.
Tryck ut degen i 8 tarteletteformar.
Ställ formarna på en plåt.
Nagga dem i botten med en gaffel.
Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt kallna.
Bryt chokladen i bitar.
Låt grädden och smöret koka upp i en kastrull.
Ta den från värmen och rör i chokladen tills den smälter.
Låt fyllningen svalna lite och fördela i tarteletteskalen.
Ställ kallt över natten.
Garnera med chokladflagor och florsocker.