Tarte flambée

Fransk/tysk pizzavariant som har sitt epicentrum i Alsace. Tarte flambée är det franska namnet. På alsasiska heter den lammekueche och på tyska flammkuchen.

Ingredienser (4 portion)

Deg
400 g mjöl
15 g jäst
8 g salt
2 ¼ fingervarmt vatten
Fyllning
250 g ost
100 g vispgrädde
1 msk olja
salt, peppar och muskot
2 lökar
100 g bacon
150 g riven ost

Tillagning

Knåda med smulad jäst, vatten, salt och mjöl med hjälp av en matberedare i 10 minuter

Låt jäsa i minst 30 minuter.

Blanda grädde och ost med salt, peppar och riven muskotnöt.

Skiva löken och hacka baconet.

Sätt ugnen på 250 grader.

Dela den färdigjästa degen i 4 delar och kavla ut degen mycket tunnt

Bred på ost- och gräddblandningen, strö över lök, bacon och sist riven ost

Grädda i ugnen i 10 minuter.

You May Also Like



* = Obligatoriskt fält