Fransk/tysk pizzavariant som har sitt epicentrum i Alsace. Tarte flambée är det franska namnet. På alsasiska heter den lammekueche och på tyska flammkuchen.
Tarte flambée
Ingredienser (4 portion)
Deg
400 g mjöl
15 g jäst
8 g salt
2 ¼ fingervarmt vatten
Fyllning
250 g ost
100 g vispgrädde
1 msk olja
salt, peppar och muskot
2 lökar
100 g bacon
150 g riven ost
Tillagning
Knåda med smulad jäst, vatten, salt och mjöl med hjälp av en matberedare i 10 minuter
Låt jäsa i minst 30 minuter.
Blanda grädde och ost med salt, peppar och riven muskotnöt.
Skiva löken och hacka baconet.
Sätt ugnen på 250 grader.
Dela den färdigjästa degen i 4 delar och kavla ut degen mycket tunnt
Bred på ost- och gräddblandningen, strö över lök, bacon och sist riven ost
Grädda i ugnen i 10 minuter.