
En klassiskt recept på tårtbotten som är en bra början på mången god tårta. Tårtbotten kallas anslag på fackspråk.
En klassiskt recept på tårtbotten som är en bra början på mången god tårta. Tårtbotten kallas anslag på fackspråk.
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 dl vetemjöl
Till formen
ströbröd
osaltat smör
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en springform.
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt c:a 5 minuter.
Blanda potatismjöl, bakpulver och vetemjöl och vänd ner med en slickepott i ägg och sockerröran.
Häll smeten i den smorda och bröade springformen.
Grädda på galler på nedersta falsen 35-40 minuter. Om den börjar bli mörk kan man lägga en bit folie över de sista 5-10 minuterna.
Låt kakan svalna en stund innan den tas ur formen och läggs på bakgaller.