Tårtbotten

En klassiskt recept på tårtbotten som är en bra början på mången god tårta. Tårtbotten kallas anslag på fackspråk.

Ingredienser (10 portion)

4 ägg
2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 dl vetemjöl
Till formen
ströbröd
osaltat smör

Tillagning

Sätt ugnen på 175 grader.

Smörj och bröa en springform.

Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt c:a 5 minuter.

Blanda potatismjöl, bakpulver och vetemjöl och vänd ner med en slickepott i ägg och sockerröran.

Häll smeten i den smorda och bröade springformen.

Grädda på galler på nedersta falsen 35-40 minuter. Om den börjar bli mörk kan man lägga en bit folie över de sista 5-10 minuterna.

Låt kakan svalna en stund innan den tas ur formen och läggs på bakgaller.

Fler liknande recept