Syltpaj

En läckert kryddig syltpaj. Servera med grädde eller vaniljsås.

Ingredienser (8 portion)

100 g sötmandel
1 ½ dl vetemjöl
½ dl socker
1 tsk bakpulver
½ tsk malda kryddnejlikor
1 tsk malen kanel
100 g rumsvarmt smör
1+1 ägg
3-4 dl hallonsylt av bra kvalitet

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Mal mandeln och blanda med mjöl, socker, bakpulver, kanel, kryddnejlikor och smör i en matberedare.

Tillsätt ett ägg och arbeta snabbt samman allt till en deg.

Lägg en tredjedel av degen åt sidan.

Tryck ut resten av degen i en form med löstagbar kant, c:a 25 cm i diameter.

Bred ut sylt på degbotten.

Kavla ut resten av degen på mjölat bord.

Sporra resten av degen i breda remsor och lägg ut som ett rutnär över sylten.

Pensla remsorna med uppvispat ägg.

Grädda pajen i nedre delen av ugnen c:a 25 minuter.

Fler liknande recept