Surdeg på vete

Surdeg på vete används främst till baguetter, men det kan blandas i de flesta bröd om man vill.

[ssba-buttons]

Ingredienser (5 portion)

4 dl vatten
5 ½ dl vetemjöl special

Tillagning

Dag 1: Mixa 2 dl vatten och 2 ½ dl vetemjöl så att degen blir slät.

Plasta in och låt stå i rumstemperatur i 2 dygn.

Dag 3:Tillsätt 1 dl vatten och 1 ½ dl vetemjöl.

Vispa jämnt, plasta in och låt stå i 1 dygn.

Dag 4:Tillsätt 1 dl vatten och 1 ½ dl vetemjöl.

Vispa jämnt, plasta in och låt stå i 1 dygn.

Dag 5: Nu är surdegen färdig. Baka ut i önskade recept, förvara lite i kylskåp och frys in det du inte behöver.

Fler liknande recept