Sugarpaste

Sugarpaste, eller sockerpasta, kallas ibland vit marsipan, men egentligen har det inte mycket med marsipan att göra, förutom florsockret. Man kan givetvis färga in sin sugarpaste med hushållsfärg om man så önskar.

Receptet räcker till en stor prinsesstårta.

Glukos och glycerol köps enklast på Apoteket.

[ssba-buttons]

Ingredienser (1 portion)

1 msk gelatinpulver
4 msk kallt vatten
1 ¼ dl vit sirap
1 tsk glukos
1 msk glycerol
2 msk kokosfett
14-17 dl florsocker siktat

Tillagning

Blanda gelatinet i det kalla vattnet. Låt stå tills det tjocknat.

Placera blandningen i vattenbad och hetta upp tills allt löst sig.

Tillsätt den vita sirapen, glukos och glycerol. Blanda väl.

Rör i kokosfett och drag bort från värmen precis innan det smält helt.

Låt blandningen svalna tills den är fingervarm.

Häll nu i 7 dl av florsockret i en bunke och forma en grop mitt i.

Häll den fingervarma blandningen i gropen och rör med en träslev. Blanda succesivt i restrerande florsockret tills kladdigheten försvinner.

Fortsätt att knåda tills sugarpasten är len och följsam och inte fastnar på dina händer.

Om sugarpasten är för mjuk, tillsätt mer florsocker. Är den för hård, tillsätt lite vatten.

Den sugarpaste som inte används direkt kan förvaras i lufttät burk i svalen.

När du ska använda den tar du fram den och knåda den mjuk igen.

Fler liknande recept