
Somriga cupcakes med läcker jordgubbssmak.
3 ½ dl vetemjöl
½ dl potatismjöl
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 dl turkisk yoghurt
½ dl rapsolja
2 ägg
3 dl skivade jordgubbar
Frosting
5-6 dl florsocker
50 g rumsvarmt smör
100 g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
3-4 droppar röd hushållsfärg
Topping
Strössel eller skivade jordgubbar
Sätt ugnen på 225 grader (200 grader om man har varmluft).
Blanda vetemjöl, potatismjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och salt i en stor bunke.
Blanda yoghurt, rapsolja, ägg i en annan skål och vänd sedan ner i de torra.
Blanda väl.
Rör ner jordgubbarna försiktigt.
Fyll muffinsformarna nästan ända upp.
Grädda i 17-20 minuter mitt i ugnen.
Låt svalna på galler.
Rör ihop ingredienserna till frostingen med elvisp.
Spritsa ut på de avsvalnade muffinsen.
Toppa med strössel eller skivade jordgubbar.